Muş'ta hayvancılıkla geçimini sağlayan besiciler, şap hastalığına karşı önlem amacıyla mandalarını karasu nehrinde yüzdürüyor.
MUŞ (İHA) - Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Muş'ta yaz aylarının kavurucu sıcaklarından etkilenen mandalar, hem serinlemeleri hem de şap hastalığına karşı korunmaları amacıyla dere ve göletlerde yüzdürülüyor. Günde birkaç saat suda kalan mandalar, stres atarken hastalıklara karşı da daha dirençli hale geliyor.
Hayvancılıkla uğraşan besicilerden Celal Karadeniz, yaz aylarında mandaları suya sokmanın hem verimliliği artırdığını hem de hastalık riskini azalttığını belirtti. Karadeniz, "Öğle vakti hayvanlarımıza Karasu'yu getiriyoruz. Mandaları 1-2 saat Karasu'da bırakıyoruz. Sıcak havadan dolayı mandalar suya giriyor, diğer hayvanlarımızı ise gölgelik alanlarda bekletiyoruz. Bu yıl havalar çok sıcak geçtiği için hayvanlarımız şap hastalığına yakalandı. Mandaların şap hastalığına yakalanmaması için Karasu'ya sokuyoruz. Şap, ateşli bir hastalıktır. Mandalar suya girdiğinde vücut ısıları düştüğü için hastalığa yakalanmıyorlar" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Muş'taki sondakika tüm Güncel Göle, Karasu Nehri, Muş, Türkiye ve Muş'ta mandalar şap hastalığına karşı suda yüzdürülüyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.