MUŞ (AA) - Muş Ovası'nda 3 bin dekarlık alanda üretilen lahanaların hasadına başlandı.
Bağlar Mahallesi'nde geçimlerini çiftçilikle sağlayan üreticiler, köklerinden kestikleri lahanaları önce bir alanda biriktiriyor.
Daha sonra lahanaları ağırlıklarına göre ayıran vatandaşlar, burada gerekli bakımları yaptıktan sonra 30 kilograma kadar ulaşan ürünlerini araçlara taşıyor.
Lahana üreticisi Tayyip Yalvarıcı, AA muhabirine, mahallede yaşayanların büyük bir bölümünün lahana ekimi yaparak geçimini sağladığını söyledi.
Bu yıl ilk hasada başladıklarını belirten Yalvarıcı, "Elde ettiğimiz ürünleri genelde Batman, Bitlis ve Diyarbakır gibi çevre illere gönderiyoruz. Nereden talep olursa oraya gönderiyoruz. Ben 80 dönüme yakın alanda ekim yaptım. Geçimimi büyük ölçüde lahana satarak sağlıyoruz." dedi.
Recep Çiçek ise "Burada her yıl yaklaşık 3 bin dönem alanda lahana ekimi yapılıyor. Özellikle çevre illerden yoğun talep alıyoruz. Buranın lahanası çok kaliteli. İlk hasadımıza başladık." diye konuştu.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Muş'taki sondakika tüm Güncel Bitlis, Muş, Muş Ovası ve Muş Ovası'nda lahana hasadı başladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.