Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özbey, AA’nın 106. yılı için mesaj yayımladı
Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özbey, AA'nın kuruluşunun 106. yılını kutladı. Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Anadolu Ajansı’nın 6 Nisan 1920’de kurulduğunu belirterek 106. kuruluş yılını kutladı. Özbey, AA’nın doğruluk, tarafsızlık ve hızlı habercilik ilkeleriyle Türk basınında önemli bir yere sahip olduğunu ve küresel ölçekte saygın bir ajans olduğunu ifade etti.
MUŞ - Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Anadolu Ajansı'nın (AA) 106. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özbey, mesajında Anadolu Ajansı'nın Milli Mücadele'nin sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu ve bugün küresel ölçekte saygın haber ajansları arasında yer aldığını ifade etti.
AA'nın 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulduğunu belirten Özbey, ajansın doğruluk, tarafsızlık ve hızlı habercilik ilkeleriyle faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.
Emrullah Özbey, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kuruluşundan bu yana doğruluk, tarafsızlık ve hızlı habercilik ilkelerinden ödün vermeyen Anadolu Ajansı, Türk basınının okul niteliğindeki en köklü kurumlarından biri olmuştur. Haberin kaynağından halka ulaştırılmasında üstlendiği stratejik rol ve dijital çağın gerekliliklerine ayak uyduran yenilikçi vizyonuyla, sadece ülkemizde değil dünya genelinde de saygın bir yer edinmiştir. Özellikle yerel basına sunduğu destek ve sağladığı veri akışıyla biz gazeteciler için her zaman güvenilir bir liman olmuştur."
Özbey, mesajında Anadolu Ajansı'nın kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını andıklarını belirterek, ajans çalışanlarına başarılar diledi.







Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.