Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar başladı.
MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar hız kazanırken, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ile Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Ersan Topbaş, kutlamaların yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Kaymakam Bayram ve Başkan Topbaş, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nı gezerek görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından ilçe merkezine geçen heyet, 15 Temmuz Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe sakinleriyle çay içip sohbet eden heyet, Malazgirt halkının misafirperverliğinden memnuniyet duydu.
İlk kez Malazgirt'e geldiğini belirten Hüseyin Ersan Topbaş, "Bölge halkı çok misafirperver. Buradaki etkinliklerin ne kadar anlamlı olduğunu yerinde gördük, yaşadık. Önceki yıllardaki tecrübelerimizi geliştirerek bu yıl daha güçlü bir organizasyon hedefliyoruz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'i fethi, Anadolu'ya girişimizin simgesi. Bu şuuru yaşatmak için bu etkinlikler büyük önem taşıyor" dedi.
2025 yılı kutlamalarının daha kapsamlı ve coşkulu geçmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Muş'taki sondakika tüm Güncel Göksu Bayram, Malazgirt, Muş ve Malazgirt'te kutlama hazırlıkları başladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.