Ağrı'da yeniden görülen Leyla Aydemir davasının ardından anne Şükran Aydemir'in avukatı Erdoğan Tunç açıklama yaptı. Tunç, mahkemenin Yusuf Aydemir'in tutuklanmasına karar verdiğini, diğer sanıkların ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığını bildirdi.

Duruşmanın etkili bir şekilde yürütüldüğünü savunan Tunç, yaklaşık 7-8 yıldır devam eden adalet mücadelesinde zorlu aşamalardan geçtiklerini söyledi.

"Süreç devam edecek"
Erdoğan Tunç, duruşmanın ertelendiğini ve yargılamanın henüz tamamlanmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"7-8 yıllık bir sürecin ardından yürüttüğümüz adalet mücadelesinde çok çetrefilli yollardan geçtik. Bugün burada tekrar sizlerle beraber adalete hizmet ettik. Bugün çok etkili bir duruşma ve oldukça iyi bir yargılama yapıldı. Neticede Yusuf Aydemir'in tutuklanmasına karar verildi. Diğer sanıklar bu aşamada adli kontrol şartıyla serbest kaldılar. Süreç devam edecek. Duruşma ertelendi."

Ayrı soruşturma da sürüyor
Tunç, mahkemedeki yeniden yargılamanın yanı sıra Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvuru kapsamında ayrı bir soruşturmanın da devam ettiğini ifade etti.

Soruşturma sonucunun bekleneceğini belirten Tunç, davaya ilişkin nihai kararın mahkeme tarafından verileceğini vurguladı.

Tunç, "Bu duruşmanın, bu mahkemenin dışında bizim Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığında açtığımız soruşturma devam etmektedir. Sonucun gelmesini bekleyeceğiz. Nihai karar mahkeme tarafından verilecektir." dedi.

Kaynak: İHA