Koruma altındaki "Benekli Semenderler" Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde görüntülendi.
ERZİNCAN (İHA) - Kemaliye'de doğa fotoğrafı çekmek için araziye çıkan Selçuk Örnekçi, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için koruma altında bulunan 'Benekli Semenderleri' görüntüledi.
Örnekçi, son zamanlarda Elazığ, Malatya, Muş, Bingöl ve Bitlis'de görülen ve nesli tükenmek olduğu için koruma altında bulunan "Benekli Semenderi" fark ederek görüntüledi.
İlçede 'Benekli Semendere' Yağmur Böceği denildiğini aktaran vatandaşlar, "Benekli Semenderlerin uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınanlar arasında ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir canlı türü olduğunu biliyoruz. Bu doğa zenginliklerine sahip çıkmamız lazım" ifadelerine yer verdiler.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzincan'daki sondakika tüm Güncel Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Kemaliye, Malatya, Muş ve Koruma altındaki 'Benekli Semenderler' Kemaliye'de görüntülendi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.