KARS - Cüneyt Çelik - Kars'ta yaşayan 82 yaşındaki Nazım Koç, tedavi gördüğü hastanenin acil servisinde kolunda serumla mey çalarak hastalara moral verdi.
ACİL SERVİSTE MEY İLE MORAL OLDU
Selim ilçesine bağlı Eskigazi köyünde yaşayan 4 çocuk babası Koç, bir süre önce göz ameliyatı olduğu Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine yeniden başvurdu. Acil serviste tedavi altına alınan ve serum takılan Koç, burada durumu ağır olan bir hasta için mey çaldı.
Yaklaşık 44 yıldır farklı enstrümanlar çalan Koç'un acil servisteki performansı cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.
"MÜZİK KEDERİ GİDERİR"
Müziğe olan ilgisini anlatan Koç, uzun yıllardır düğün ve etkinliklerde sahne aldığını belirterek, "Müzik her an kederimizi giderecek derecededir. Tekirdağ'dan Kars'a kadar düğünlere ve derneklere gidiyorum." dedi.
Koç, acil serviste yaşadığı anları ise şöyle anlattı:
"Moral düzeltmek için mey çaldım. Yanımda durumu ağır bir hasta vardı. Ağıt çalmaya başladım. Hasta kalktı, 'ben sana kurban olurum' dedi ve sarıldı."
HASTALARDAN TAM NOT ALDI
Hayatının her alanında müzikle iç içe olduğunu dile getiren Koç, hastanede çaldığı meyin hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına moral verdiğini ifade etti.