Erzincan - Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin yüksek kesimlerinde, baharın gelişiyle birlikte ters laleler çiçek açtı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun dağlık bölgelerinde yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" olarak adlandırılan ters laleler, karların erimesiyle birlikte doğayı renklendirdi.

Görsel açıdan dikkat çeken bitkiler, zarar görmemesi için güvenlik güçlerince koruma altında tutuluyor.

Ters laleleri görüntülemek isteyen doğa ve fotoğraf tutkunları, Kemaliye'nin dağlık alanlarına ilgi gösteriyor.

Doğa fotoğrafçısı Öznur Koç, AA muhabirine, Erzincan'ın zengin bitki çeşitliliğine sahip olduğunu belirterek, her yıl yeni türlerin kayıt altına alındığını söyledi.

Kemaliye'nin endemik bitkiler açısından önemli bir bölge olduğunu ifade eden Koç, bilinçsiz otlatmanın bitki çeşitliliğini tehdit ettiğini kaydetti.

Ziraat mühendisi Meral Aslay da Türkiye'ye ait bitki türlerinin izinsiz toplanmasının ve yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğunu belirterek, ters lalelerin doğadan koparılması halinde 577 bin lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Kaynak: İHA