İran ile İsrail arasında 5 gün önce başlayan çatışmalar sürerken, Van Kapıköy Gümrük Kapısı'nda gözlenen yoğunluk bugün itibarıyla biraz daha azaldı.
VAN (İHA) - İranlı turistlerin Türkiye'ye yönelik ilgisi, sınırlı ölçüde devam ederken, gelişlerin büyük bölümü kısa süreli ziyaretlerden oluşuyor. Dünkü dikkat çekici dönüş hareketliliğine kıyasla, hem İran'a gidişler hem de Türkiye'ye gelişler daha sınırlı düzeyde gerçekleşti. Çatışmalara rağmen İran vatandaşlarının büyük bölümünün ülkelerine dönmeyi sürdürmesi dikkat çekiyor. Turistler, İran'dan kalıcı bir şekilde ayrılmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade ediyor.
Aile ziyareti için İran'ın Zencan eyaletine giden Rüya ve Murat çifti, planlarını yarıda keserek Türkiye'ye erken döndüklerini belirtti. Normalde bir hafta daha kalmayı planladıklarını söyleyen çift, "Gece saatlerinde bombalanma yapıldı ancak hava savunma sistemi iyi çalıştı. Yine de tedirgin olduk ve dönmeye karar verdik" şeklinde konuştu.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Kapıköy Gümrük Kapısı, Türkiye, Van ve İran-İsrail çatışmasında 5'inci gün: Van'da sınırda hareketlilik azaldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.