Iğdır - Iğdır'daki sulak alanlarda, yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi azaldı.
Ağrı Dağı'na yağan karın erimesiyle oluşan sularla beslenen Karasu sulak alanında, bu yıl yağışın az olması nedeniyle kısmi kuraklık yaşanıyor.
Son olarak 10 Ocak'ta kar yağmasıyla beyaz örtüyle kaplanan bölgede, dağın eteğinde sulak alanı besleyen su kaynaklarının azalmasıyla su seviyesinde düşüş oldu.
Birçok su kuşu ile yaban hayvanının yaşam alanı olan Karasu'da yaklaşık 1 metre azalma yaşandı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Iğdır haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Iğdır Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Iğdır'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Ağrı Dağı, Iğdır ve Iğdır'daki Karasu sulak alanında su seviyesi düştü haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.