Iğdır'ın Bendemurat köyü gölet çevresinde ağaçlandırma ve doğal yaşam alanı oluşturmak için ön inceleme yapıldı.
IĞDIR (İHA) - Iğdır Merkez İlçesi Bendemurat Köyü'nde bulunan göletin çevresinde, köy halkının talebi doğrultusunda ağaçlandırma ve orman alanı oluşturulmasına yönelik önemli bir adım atıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı Mera Şubesi teknik ekipleri ile Orman İşletme Müdürü ve teknik ekipleri, bölgede ortak bir ön inceleme gerçekleştirdi. Yapılan çalışmanın temel amacı, gölet çevresinde mera ıslahı yapmak, su ve rüzgar erozyonunu önlemek ve aynı zamanda doğal yaşam alanı oluşturmak olarak belirlendi. Teknik ekipler, alanda yaptıkları gözlemler ve analizler doğrultusunda, bölgenin ağaçlandırmaya ve orman alanı tesisine uygunluğunu değerlendirdi. Gerçekleştirilen bu ön inceleme, doğal dengeyi koruma, biyolojik çeşitliliği artırma ve çevresel sürdürülebilirliği sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir aşama olarak öne çıkmaktadır. İnceleme sonuçlarına göre hazırlanacak rapor ve planlama doğrultusunda, uygun görülen alanlarda ağaçlandırma çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Iğdır'daki sondakika tüm Güncel Göle, Iğdır ve Iğdır'da gölet çevresinde ağaçlandırma ve doğal yaşam alanı oluşturulacak haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.