Iğdır'da açılan hayvan pazarı 2 hafta sonra yeniden kapatıldı.
IĞDIR (İHA) - Türkiye'de şap hastalığının yeni serotipi SAT-1 nedeniyle 2 Temmuz 2025 tarihinde Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Artvin'deki hayvan pazarları geçici süreyle kapatılmıştı. Alınan önlemler kapsamında yoğun aşılama ve saha çalışmaları tamamlandıktan sonra Iğdır Hayvan Pazarı, 15 Eylül'de yeniden hizmete açılmıştı. Ancak hastalığın bölgede ilerleme göstermesi üzerine pazarın yeniden kapatılmasına karar verildi. Kararla birlikte hayvan giriş ve çıkışları durduruldu.
Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, hayvan pazarının ne zaman açılacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Kararın bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilediği ifade ediliyor.
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Iğdır haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Iğdır Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Iğdır'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Ardahan, Erzurum, Iğdır, Kars, Türkiye ve Iğdır'da açılan hayvan pazarı 2 hafta sonra tekrar kapatıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.