Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde çilek üretimi yapan Biyomühendis Uğur Yunus Karatepe, 2025 yılı için 15 ton ürün hedefliyor. Bölgenin iklim koşullarının elverişli olduğunu belirten Karatepe, girişimcilere çağrıda bulundu.
ERZİNCAN (İHA) - Üzümlü ilçesinde çilek üretimiyle dikkat çeken Karatepe, tarımda örnek bir başarı hikâyesine imza atıyor. 30 bin adet fideye sahip olduklarını belirten genç biyomühendis, bu yıl 15 tonluk bir rekolte hedeflediklerini söyledi.
Çileğin ekonomik getirisinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Karatepe, Erzincan'ın iklim şartlarının bu tür üretim için oldukça uygun olduğunu ifade etti. Aynı zamanda üretimin hem bölgeye hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu kaydeden Karatepe, tarım yapmak isteyen girişimcilere de seslendi.
"Bu işe giren pişman olmaz" diyen Karatepe, doğru planlama ve teknikle Erzincan'da çilek üretiminin sürdürülebilir ve kazançlı bir sektör haline gelebileceğini söyledi.
Üretim kapasitesini artırmayı ve bölge çiftçileriyle iş birliği yaparak çilek tarımını daha da yaygınlaştırmayı hedefleyen Uğur Yunus Karatepe, Erzincan'ı bu alanda marka şehir haline getirmek istiyor.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzincan'daki sondakika tüm Güncel Erzincan, Üzümlü ve Erzincan'da çilek üretimi yaygınlaşıyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.