Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Oklavalı köyünde, 184 öğrencinin tek derslikte 5 sınıf halinde eğitim görmesine razı olmayan köy halkı, yeni okul yapımı için çalışma başlattı.
Oklavalı köyünden Yakup Arslan, Köy Muhtarı Selahattin Şekerci ve Köy İmamı İlhan Yalçın'ın öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında okula ek derslik yapılması için hazırlıklara başlandı.
Köy halkı, ilk olarak okul yapımında kullanılacak taşların çıkarılacağı taş ocağına yol açılması için Eleşkirt Kaymakamı Şahin Bayhan'a başvurdu. İş makinesinin desteğiyle başlayan çalışmalarda köydeki traktörlerin yanı sıra komşu köylerden getirilen traktörler de kullanıldı.
Çalışmalar kapsamında köye 180 traktör taş ve 85 traktör kum getirildi. Taş ve kumun indirilmesine köy halkının yanı sıra öğrenciler ve kadınlar da yardım etti.
Demir, çimento ve kereste ihtiyacının karşılanması için Eleşkirt Kaymakamı Şahin Bayhan, Belediye Başkanı Sait Yami, Tahir Beldesi Belediye Başkanı Metin Yavuz ve Yücekapı Belediye Başkanı Halis Kotan'dan destek sözü alındı.
Köy halkının aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda Oklavalı köyünde 2 katlı, 10 derslikli bir okul yapılacağı belirtildi. Yeni okulun tamamlanmasıyla köydeki derslik yetersizliğinin ve taşımalı eğitim sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.
OKLAVALI KÖYÜ'NDE EĞİTİM İÇİN DAYANIŞMA
Konum
Ağrı - Eleşkirt / Oklavalı Köyü
Amaç
Yeni okul ve ek derslik yapımına destek
Katılım
Köy halkının imece usulü dayanışması
Oklavalı Köyü'nde okul yapımı için traktörlerle taş taşıyan köylüler.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Oklavalı Köyü'nde, yetersiz derslikler nedeniyle yeni okul yapımı için köy halkı seferber oldu. Traktörlerle taş ve kum taşıyan köylüler, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için dayanışma örneği sergiledi.
Bilgi
Köy halkı, okul yapımına taş ve kum taşıyarak katkı sağladı. Amaç, öğrencilerin daha uygun eğitim ortamlarında öğrenim görmesine destek olmaktır.
ÖĞRENCİLERDEN OKUL İNŞAATINA DESTEK
Öğrenciler okul inşaatı için traktör kasasından taş indiriyor.

Eleşkirt Oklavalı Köyü'nde öğrenciler ve köy halkı, okulun ek derslik ihtiyacını karşılamak için birlikte çalıştı. Eğitim için başlatılan bu dayanışma, köydeki öğrencilerin daha uygun sınıflarda öğrenim görmesini amaçladı.
Köy Halkının Desteği
Traktörlerle taş ve kum taşınarak okul inşaatına katkı sağlandı.
Öğrenci Katılımı
Öğrenciler de taş indirme çalışmalarına yardım ederek okul yapım sürecine destek verdi.