AĞRI – Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2025 yılında Türkiye genelinde düzenlenen “Umre Ödüllü Bilgi Yarışması” kapsamında Doğubayazıt ilçesinde dereceye giren öğrenciler için Doğubayazıt İlçe Müftülüğünde ödül takdim töreni düzenlendi.
Doğubayazıt İlçe Müftülüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, yarışmada ilçede ilk üçe giren öğrenciler müftülük makamında kabul edilerek ödüllendirildi.
Yarışma sonucunda ilçe birincisi öğrenciye 7 bin 500 TL, ikinci olan öğrenciye 5 bin TL ve üçüncü olan öğrenciye 3 bin TL nakdi ödül verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli eserler hediye edildi.
Ödülleri takdim eden Doğubayazıt İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.
Demirkaynak, törende yaptığı konuşmada, "Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Ancak şunu unutmayınız; asıl başarınız bu aldığınız maddi ödüllerden ziyade, Umre aşkıyla ve azmiyle bu sınava katılmanızdır. En büyük kazancınız Hz. Peygamber'in (s.a.v.) hayatıyla tanışıyor ve o kutlu yolla buluşuyor olmanızdır." ifadelerini kullandı.
Program, öğrencilerin başarılarının devamı temennisiyle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.