Doğubayazıt Belediyesi, şehir merkezindeki refüjlerde kuruyan çınar ağaçlarının yerine mavi servi ağaçları dikmeye başladı. Hızla gelişen kök yapıları nedeniyle altyapıya zarar veren ve uygun olmayan dikim koşulları sebebiyle kurumaya yüz tutan çınar ağaçlarının kaldırılmasıyla başlayan çalışmalar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

Belediye yetkilileri, görüntüsü ve hoş kokusuyla dikkat çeken mavi servi ağaçlarının dayanıklı yapıları ve zarif görünümleri sayesinde şehir merkezine estetik ve ferah bir hava katacağını belirtti. Yeni ağaçların bakım ve sulamalarının damlama sistemiyle düzenli olarak yapılacağı bildirildi.

Ayrıca, İshakpaşa Sarayı yolunda onlarca ağacın kuruduğu ve bazı bölümlerin boş kaldığı tespit edilerek, bu bölgede de benzer bir yenileme çalışmasının başlatılacağı açıklandı.

Doğubayazıt Belediyesi, doğaya ve şehir yaşamına değer katan bu tür çalışmaların yıl boyunca farklı noktalarda sürdürüleceğini vurgulayarak, "Daha yeşil bir Bazid için birlikte mücadele edelim" çağrısında bulundu.