AĞRI - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünce, "Geleceğin Umuduyum Durmuyorum İyiliğe Pedal Çeviriyorum" sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, sağlıklı yaşam ve güne mutlu başlama amacıyla düzenlenen etkinlik, Ahmed-i Hani Camisi önünden başladı.
Çok sayıda gencin katıldığı bisiklet turunda katılımcılar, 15 kilometre yol katederek Ağrı Dağı eteğindeki jandarma kontrol noktasına ulaştı. Gençler, buradan Gençlik Merkezi önüne gelerek turu tamamladı.
Doğubayazıt İlçe Müftü Vekili Mehmet Dursun, etkinliğin ilçede iki kurum arasında ilk kez düzenlendiğini belirterek, bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini söyledi.
Bisiklet turunun keyifli geçtiğini ifade eden Dursun, "Gençlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörü Mehmet Emin İçten'in gençlerle pedal çevirip onlara öncülük etmesi bizim için çok önemlidir. Gençlerimizin Kur'an-ı Kerim öğrenmede de başarılı olacaklarına inanıyoruz." dedi.
Doğubayazıt İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sevgi Lordoğlu da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, yaz tatili boyunca bu tür faaliyetlerin süreceğini bildirdi.
Lordoğlu, "Gençlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Milli ve manevi değerlere sahip, geçmişinden ders alarak geleceğini inşa edecek gençlere ihtiyacımız var. Bu kapsamda gençlik merkezi ve müftülük olarak üzerimize düşen her sorumlulukta beraber hareket etme gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.



