Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında anne adaylarına yönelik önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi.
AĞRI (İHA) - Diyadin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, "Yaşama İlk Adım Projesi" kapsamında gebelik eğitimi verildi.
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen program, İbrahim Çeçen Vakfı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ebelik Bölümü iş birliğiyle hayata geçirildi. Eğitimde anne adaylarına gebelik süreci, doğuma hazırlık, bebek bakımı ve sağlıklı yaşam konularında kapsamlı bilgiler sunuldu.
Uzman ebelerin eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken noktalar, doğru beslenme, fiziksel ve psikolojik destek gibi başlıklar ele alındı. Program, anne adaylarının bilinçli ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmelerine katkı sunmayı hedefliyor.
Yetkililer, bu tür eğitimlerin hem anne hem de bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, benzer etkinliklerin farklı ilçelerde de sürdürüleceğini ifade etti.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ağrı'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, Diyadin, İbrahim Çeçen Vakfı, Spor ve Diyadin'de gebelik eğitimi verildi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.