DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM'de Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun raporunu son derece önemsediklerini belirterek, "Bu komisyonun raporu, her şeyi sihirli değnekmişçesine çözmeyecek. 100 yıllık Kürt sorununu bir dakikada çözmeyecek, hepimiz bunun farkındayız ama atılacak çeşitli somut adımlar için bu raporun sağlıklı şekilde çıkması da son derece önemlidir ve tarihidir." dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir düğün salonunda "Barış ve Demokratik Toplum Buluşmaları" kapsamında düzenlenen "Halk Toplantısı"na katılan Hatimoğulları, tarihin hafızaya, hafızanın kimliğe ve dile dönüştüğü coğrafyada olduklarını söyledi.

TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun raporunu son derece önemsediklerini vurgulayan Hatimoğulları, "Ancak şunu da belirteyim, bu komisyonun raporu, her şeyi sihirli değnekmişçesine çözmeyecek. 100 yıllık Kürt sorununu bir dakikada çözmeyecek, hepimiz bunun farkındayız ama atılacak çeşitli somut adımlar için bu raporun sağlıklı şekilde çıkması da son derece önemlidir ve tarihidir." diye konuştu.

Hatimoğulları, şöyle devam etti:

"Komisyonun özellikle taslak halindeki basına sızan şekline baktığımızda özellikle terör kavramının çok kullanıldığını gördük. Ümit ediyoruz ki bugün yapılacak toplantıda Kürt sorununu terör parantezi içerisinde tanımlamaktan vazgeçerler çünkü Kürt sorunu bir terör sorunu değildir. Kürt sorunu, sosyolojik, toplumsal, iktisadi ve siyasi bir sorundur. Bu çerçevede ele alınmalı ve bu çerçevede çözülmelidir."

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun hukuk, özgürlükler ve demokrasiyi içermesi gerektiğine işaret eden Hatimoğulları, "DEM Parti olarak Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye'de yaşayan bütün farklı halkların ve inançların kendini eşit bir yurttaş olarak hissedebildiği bir demokratik Türkiye'nin inşası için çalışmalarımız devam edecek." ifadesini kullandı.

Parti konuştu: Genel Eş Halk Ağrı
Toplantısında DEM konuştu: Eş Parti Hatimoğulları, Başkanı Genel Halk Ağrı
AA