Bitlis'te Güroymak Göleti yüzde 100 doldu, Koçluköy'de seviye yüzde 83'e çıktı
Bitlis'te yağışlar göletlerdeki su seviyesini yükseltti. Bitlis'te etkili olan yağışlar sonucu Güroymak Göleti'nde doluluk oranı yüzde 100'e, Koçluköy Göleti'nde ise yüzde 83'e ulaştı. Artan yağışlar ve eriyen kar sularıyla yükselen su seviyeleri, yeraltı kaynaklarını da beslerken yaz aylarında tarımsal sulamanın kesintisiz sürdürülmesine katkı sağlayacak.
BİTLİS - Bitlis'te bu yıl etkili olan yağışlar, sulama ve depolama amaçlı kullanılan göletlerde su seviyesinin artmasını sağladı.
Son yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyelerinin düştüğü göletlerde, artan yağışlarla birlikte önemli bir doluluk oranına ulaşıldı. Yağmur ve kar sularının etkisiyle Güroymak Göleti yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, Koçluköy Göleti'nde doluluk oranı yüzde 83 olarak kaydedildi.
Toplam 940 bin metreküp depolama kapasitesine sahip Güroymak Göleti ile 1 milyon 605 bin metreküp kapasiteli Koçluköy Göleti'nde su seviyesinin yükselmesi, yaz aylarında tarımsal sulama faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesine imkan sağlayacak.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, yağışların hem yüzey hem de yeraltı su kaynaklarını olumlu etkilediğini belirtti.
Yapılan açıklamaya göre Elmastaş, bu yıl yağış miktarının yeterli seviyede olduğunu ifade ederek, yeraltı sularının da iyi şekilde beslendiğini ve kuraklığın daha az hissedileceği bir yıl beklendiğini kaydetti.







Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.