Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Bir Anadolu Şenliği", Bingöl'de beşinci gününde de yoğun ilgi gördü. Grup Dergah ve Türküler Sevdamız solistleri sahne alarak türkü ve ilahileri Bingöllüler için seslendirdi.
BİNGÖL (İHA) - Bingöl Belediye Otopark Alanı'nda kurulan sahnede Grup Dergah, seslendirdiği eserlerle dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Ardından sahne alan Türküler Sevdamız solistleri Eda Ağar Aydeniz ve Mustafa Yoltay, yöreye özgü türkülerle müzikseverleri coşturdu. Program boyunca Bingöllüler, zaman zaman duygulanırken zaman zaman halaylarla eğlendi.
Şenlik kapsamında Kentpark Uydukent'te kurulan Çocuk Köyü, atölyeler ve oyun etkinlikleriyle miniklerin yoğun ilgisini çekti. Gezici Kütüphane, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik etkinlikler sunarken, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ise tarih bilincini pekiştiren anlatımlar ve sergilenen materyallerle ziyaretçilerini ağırladı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bingöl'deki sondakika tüm Güncel Belediye, Bingöl, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bingöl'de "Bir Anadolu Şenliği" türkülerle devam etti haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.