AĞRI - Ağrı’da yaşayan 29 yaşındaki bedensel engelli vücut geliştirme sporcusu Ömer Çeçen, kendisi gibi engelli bireyleri sporla hayata kazandırarak şampiyon sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.
Çocukluk yaşlarında geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli kalan Ömer Çeçen, 5 yıl önce antrenör Çetin Demir ile tanışmasının ardından vücut geliştirme sporuna başladı.
Katıldığı organizasyonlarda çeşitli dereceler elde eden Çeçen, antrenörlük yaparak bedensel engelli gençlere destek olmayı ve onları spora yönlendirmeyi amaçlıyor.
Ömer Çeçen, AA muhabirine, trafik kazasının ardından hayatının tamamen değiştiğini ve bugünlere gelmek için büyük mücadele verdiğini söyledi.
Sporun kendisi için birçok anlam taşıdığını belirten Çeçen, "İki yıl bitkisel hayatta kaldım. Doktorlar bir daha yürüyemeyeceğimi ve bitkisel hayattan çıkamayacağımı söylediler. Bitkisel hayattan çıktıktan sonra yürüyemedim ve sakat kaldım. Bir yıl boyunca yürüyemedim. O dönem kendimi toparlayamadım. Sonrasında Çetin hocayla tanıştım. Beni hayata kazandırıp psikolojik destek verdi ve daha sonra beni spora kazandırdı." dedi.
Uluslararası yarışmalarda engellilerin de başarılı olabileceğini göstermek için antrenmanlarını sürdürdüğünü ifade eden Çeçen, vücut geliştirme alanında birçok başarı elde ettiğini anlattı.
Yaşadığı sürecin kendisi için zor olduğunu dile getiren Çeçen, "Düşünsenize bir insan bitkisel hayattan çıktıktan sonra yürüyemiyorsa ve sakat kalmışsa, bu tamamıyla insanı hayattan soğutuyor, insanlardan uzaklaştırıyor. İnsan kendini kaybediyor, hiçbir şeyle barışık olamıyor. Yani insan kendisini hayatta eksik olarak görüyor. Spor yapmam benim için büyük başarıdır. Spor, sağlığın yanı sıra insanın hayata tutunmasını sağlıyor." diye konuştu.
Avrupa milli takım seçmelerine hazırlandığını belirten Çeçen, "Hayalim, atanıp benim gibi engelli olanları sporla hayata kazandırmak ve destek vermek. Tek amacım engellilerin hayata tutunmasını sağlamak. Yetiştireceğim sporcularla Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek ve buradan da başarılı sporcuların çıktığını göstermek istiyorum. Bunları yaparken hayatımızda bazı sıkıntı ve engeller olacaktır. Bu engelleri aşarak benim gibi engelli olan insanlara, hayatın güzelliklerini yaşatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Çeçen, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile antrenörü Çetin Demir'e teşekkür etti.














