X

Vodafone 5G hazırlıklarını Cisco ile güçlendiriyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez:
-"Veri merkezlerimizin ağ altyapısını Cisco ACI ile yükseltmek, geniş bir hizmet yelpazesi sunmamızı sağlıyor ve bizi 5G’nin geleceğine taşıyor" -Cisco EMEA Bölgesi Servis Sağlayıcı İş Birimi Başkan Yardımcısı Gordon Thomson:
-"Cisco ACI, Vodafone’un veri merkezi ağına dağıtılmış ağ yapısında tek bir otomasyon ve yönetim noktası sunan, açık ve programlanabilir bir API yaklaşımı kazandırıyor"

22.05.2024 - 12:24

İSTANBUL - Vodafone, Telekom bulut veri merkezlerinin beşinde Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) çözümünü başarıyla devreye aldığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, şebeke altyapısını 5G'ye hazırlamaya devam ediyor. Devreye aldığı yazılım tanımlı söz konusu yeni ağ çözümü, işletme maliyetlerini azaltmaya, iş çevikliğini artırmaya, kullanıcılara ve sektörlere yeni 5G hizmetleri ve deneyimleri sunmaya yardımcı oluyor.

-Uygulama altyapılarının tahsis edilmesini kolaylaştıracak

Kapsamlı bir yazılım tanımlı ağ (SDN) mimarisi olan Cisco ACI, Vodafone'un veri merkezlerindeki eski ağları SDN altyapısına taşımak için kritik bir bileşen görevi görüyor. Uygulama ve ağ güvenliği politikalarının oluşturulmasını, yönetimini ve uygulanmasını kolaylaştırmak ve otomatikleştirmek için tasarlanan SDN altyapıları, ağ içinde uygulama altyapılarının tahsis edilmesini çok daha kolay hale getiriyor.

Bu çözüm, Vodafone'a 5G dahil olmak üzere çeşitli yeni nesil hizmetleri hızla sunmak için güvenilir bir dağıtılmış telekom veri merkezi ağı kazandırıyor.

Vodafone, Cisco ACI çözümünü gelecekte daha fazla alanda kullanmayı planlıyor. Bu genişleme, şirketin tüm veri merkezlerinde otomatik bağlantı üzerinden hizmetlerin yeni bölgelere ölçeklendirilmesine olanak tanıyacak, operasyonları kolaylaştıracak ve daha fazla müşteriye yenilikçi 5G hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, yeni teknolojinin şirkete ve müşterilere sunacağı fırsatlara işaret ederek, "5G hizmetlerini desteklemek üzere Telekom bulut hizmetlerimizi başarıyla güncelleyen ağ modernizasyon projesinden memnuniyet duyuyoruz. Veri merkezlerimizin ağ altyapısını Cisco ACI ile yükseltmek, geniş bir hizmet yelpazesi sunmamızı sağlıyor ve bizi 5G'nin geleceğine taşıyor." ifadelerini kullandı.

Cisco EMEA Bölgesi Servis Sağlayıcı İş Birimi Başkan Yardımcısı Gordon Thomson ise uygulamanın, Vodafone'un 5G hizmetlerini devreye almasını hızlandıracağına dikkati çekerek, "Uygulama ve bulut kullanımının yaygınlaşmasıyla Vodafone gibi önde gelen sağlayıcılar kendi ağlarında, veri merkezlerinde ve bulut hizmetlerinde daha çevik olmak ve iş sonuçlarını iyileştirmek için Cisco ACI çözümünü kullanıyor. Cisco ACI, Vodafone'un veri merkezi ağına dağıtılmış ağ yapısında tek bir otomasyon ve yönetim noktası sunan, açık ve programlanabilir bir API yaklaşımı kazandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.