X

Tercanlı çiftçilere eğitim toplantısı

04.05.2024 - 13:55

Erzincan Valiliği'nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün işbirliği ile Tercan ilçesinde çiftçi toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere genel zirai konular, kuru fasulye yetiştiriciliği, hububat yetiştiriciliği gibi konularda bilgilendirme yapılırken, çiftçilerin sorularına da yanıt verildi.

Erzincan - Sezonun başlamasıyla birlikte eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı köy köy, ilçe ilçe gezerek hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, tarım teşkilatının her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, verimli ve kaliteli üretimin bilgi ile mümkün olacağını söyledi.

İl Müdürü Şahin, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşan değerli çiftçilerimizin çalışma alanlarında birebir yüz yüze görüşerek çiftçilerimizin tarımla ilgili sorunlarını dinleyip ortak bir noktada karşılıklı görüş ve önerileri dinleyip çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Basını internet ve sosyal medya aracılığı ile çiftçilerimize her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edecek" dedi.