X

Teknopark İstanbul yeni iş modeli Teknoloji Satış Sistemi'ni tanıttı

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan:
- "Sadece girişimcilik, teknoloji üretimi ve AR-GE'ye odaklanmıyor, TECHSAS Modeli'yle girişimcilerimizin pazarlama ve satış konularında yaşadıkları yalnızlığa çözüm olmayı hedefliyoruz"

22.05.2024 - 11:02

İSTANBUl - Teknopark İstanbul, girişimcilerin ve firmaların Türkiye'de ve global pazarlarda tanınması, satış-pazarlama alanında daha etkin olmaları amacıyla geliştirdiği yeni iş modeli Teknoloji Satış Sistemi'nin (TECHSAS) tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, etkinlik Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi'nde düzenlendi.

Sistemde pazar taleplerine göre firmaların büyümesine katkı sağlayacak satış-pazarlama stratejileri geliştirilecek.

Yurtiçi ve Yurtdışı Pazarlama Direktörlüğü, Pazarlama, Operasyon Tedarik Zinciri, Finans ve Hukuk gibi birimlerin yer alacağı sistemde, ürün satışı, lisans satışı ve yıllık bakım anlaşmalarıyla gelir elde edilmesi hedefleniyor. Elde edilen gelir, şirkette bir fonda toplanacak ve fon, yeni nesil girişimcilerin büyüme stratejileri için kullanılacak.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, girişimciliğin önündeki büyük zorluklardan birinin satış-pazarlama faaliyetleri olduğuna dikkati çekerek, şirketlerin ürün ve hizmetlerini daha etkili şekilde tanıtmaları ve satmaları için farklı alanlarda çalışma ve analizler yapılmasının gerektiğini belirtti.

Marka bilinirliği ve imajının geliştirilmesi, müşteri sadakatinin sağlanması, pazar araştırmaları gibi pek çok alt konunun en az ürünü üretmek kadar önemli hale geldiğini aktaran Yerebakan, "Teknopark İstanbul olarak sadece girişimcilik, teknoloji üretimi ve AR-GE'ye odaklanmıyor, TECHSAS Modeli'yle girişimcilerimizin pazarlama ve satış konularında yaşadıkları yalnızlığa çözüm olmayı hedefliyoruz. Teknopark İstanbul'un güçlü ortaklık yapısı ve global bağlantıları ile yeni koşmaya başlayacağı bu kulvarda teknopark ekosistemine de öncülük edeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Fatih Özsoy ise şirketin "Türkiye'nin Derin Teknoloji Merkezi" haline geldiğine işaret ederek, 540 firma ve 10 bin 185 AR-GE mühendisinden oluşan bir yapıya büründüğünü kaydetti.

Şirketin hem Türkiye'nin teknoloji odaklı kalkınmasında hem de Türkiye girişimcilik ekosisteminde paya sahip olduğu bilgisini paylaşan Özsoy, "Kısa sürede Türkiye'nin teknoloji kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların merkezlerinden biri haline gelen Teknopark İstanbul, uluslararası iş birlikleriyle teknolojik ürün ve üretim envanterimizin dünyaya açılmasını sağlıyor. Teknopark İstanbul tarihinde kilometre taşlarından birini oluşturacak TECHSAS ile firmalarımızın satış pazarlama alanında daha etkin olmalarını sağlarken yurtdışı pazarlardaki görünürlüklerini ve ihracat potansiyellerini artırmalarını hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.