X

Taşlıçay Balık Gölü kısmen buz tuttu

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Balık Gölü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte kısmen buzla kaplandı.

22.12.2025 - 09:32

Yaklaşık 34 kilometrekare yüzölçümüne sahip, tatlı su gölü olma özelliği taşıyan Balık Gölü'nün bazı bölümlerinde ise açık su alanlarının korunduğu gözlemlendi. Yaz aylarında doğal güzelliği, kuş çeşitliliği ve serin havasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken göl, kış aylarında buzla kaplanan yüzeyiyle farklı bir görünüm kazanıyor.

Bölge sakinlerinden İbrahim Kılıç, Balık Gölü'nün doğal yapısını koruyan organik bir göl olduğunu belirterek, her yıl bu dönemde gece sıcaklıklarının düşmesiyle göl yüzeyinin buz tutmaya başladığını ifade etti. Kılıç, bu sürecin genellikle 3-4 ay sürdüğünü, nisan ayının sonlarına doğru ise havaların ısınmasıyla buzların çözüldüğünü kaydetti.