X

Rüyada Secde Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Secde Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 14:50

İbn-i Sirin'e göre, bu mübarek sureyi rüyasında okuyan veya dinleyen Allah (C.C.) katında makbul bir kul olur. Daima secdeden baş kaldırmaz, iki cihanda aziz olur. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Secde suresini okumak; akıbetinizin iyi olacağı anlamına gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Secde Suresini okuduğunu görmek, dünyada takva ile rızıklanmaya delildir. Allah indinde kurtuluşa erenlerden olmanın alametidir. Kalbin nifaktan selametine ve tevhide işarettir. Secde suresini okuyan kimsenin tevhidi kuvvetli ve kavi olur ve nefsi selâmet budur.

Kişinin rüyada secde suresini okunduğunu görmesi, Allah Teâlâ'ya yakınlığa, ibadet ehli olmaya, takva ve veraya delâlet eder. İbn-i Sîrîn'in yaptığı tabire göre rüyada Secde suresini okumak, secde halinde dünyadan göçeceğiniz demektir. Cafer-i Sâdık secde suresini şöyle tabir etmiştir: