Rüyada kıymetli şeyleri saçarak dağıtmak, eğer onları lâyık olan kimseler yerden toplarsa, halkın istifâde edeceği bir hâle, işleri sıraya koymaya ve her şeyi yerli yerine oturtmaya delâlet eder.
Kişinin rüyasında cevher ve yakutları saçıp dağıtması, onları yerden kimse kaldırmazsa ilmin, ticaretin ve kazancın durgunluğuna yahut yokluğa işâret eder. Bu hâl, bazı durumlarda yoksulluğa da delâlet eder.
Rüyada saçılan cevher ve yakutları, onlara lâyık olan kimselerin yerden kaldırması ise her şeyi yerine koymaya, işi sırasıyla yapmaya ve halkın bundan fayda görmesine delildir. Görülen hâl, düzen, fayda ve yerli yerince hareket etmekle tâbir olunur.
Bu tâbir, görülen hâlin umûmî mânâsına göredir; en doğrusunu Allah Teâlâ bilir. Rüyanız hayra yorulsun inşallah.