X

Rüyada Kalem Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Kalem Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.08.2020 - 12:22

İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Kalem suresini okumak; Allah'ın inayetiyle güzel konuşma sanatını öğreneceğiniz anlamına gelir. Rüyada Kalem suresini dinlemek veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kitabet (Katiplik, yazmanlık, yazı yazma ilmi. Yazı yazma, yazıyı yöntemine göre yazma işi.) ve belagatle (iyi konuşma, sözle inandırma yeteneği) rızıklanmaya, akla, ilme ve güzel ahlaka işarettir.

İbn-i Sîrîn'nın yaptığı yoruma göre rüyada Kalem Suresini okumak sadaka vermeyi ve hayır işler yapmayı seveceğiniz demektir. İslam alimlerinin yaptığı tabire göre bir kimsenin rüyasında Kalem Suresini okuması veya ondan bir parçayı okuduğunu görmesi, yahut okunduğunu işitmesi, iyilikle emretmeye alamettir. Kötülükten kurtulmaya, Allah için sevmeye ve hayırlı ilim sahibi olmaya delalet eder. Kirmanî'ye göre Rüyada Kalem Suresi herkese iyilik ve ihsan edeceğinize işarettir.