X

Rüyada Naziat Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Naziat Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

27.08.2020 - 18:14

Cafer-i Sadak'a göre; rüyasında Naziat suresini okuyan veya dinleyen kimsenin ölürken imansız olarak ahirete göçmesi ihtimali vardır. Bu kişinin korkarak tövbe ve istiğfar etmesi lazımdır. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) söylediğine göre rüyada Naziat suresini okumak; kalbinizin hilelerden temizleneceği anlamına gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Naziat Suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, ticarette nasibe, sanatta faydaya, gaipteki şüphe ve hıyanetten kurtulmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn'in yaptığı tabire göre rüyada Naziat suresini okumak ölüm anında korku içinde olacağınız demektir. Kirmanî: Azaptan güvende olmak için tövbe edeceğinize işarettir. Rüyada Naziat suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, ticarette nasibe, sanatta faydaya, kalpteki şüphe ve hıyanetin gitmesine ve kalbin mutmain olmasına delâlet eder. Cafer-i Sâdık ve İbn-i Şîrîn hazretleri, o kimsenin tövbe etmesi gerektiğini beyan ediyorlar.