X

Rüyada Mülk Suresini Okumak (Tebareke) Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Mülk Suresini Okumak (Tebareke) Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

27.08.2020 - 14:30

İbn-i Sîrîn'in söyledi tabire göre rüyada Mülk suresini okumak; kabir azabından kurtulacağınız demektir. Mülk suresini rüyasında okuyan veya okuyanı dinleyen kişiyi Cenabı Hak (C.C) kabir azabından kurtarır. Bu rüya sahibinin sonu iyi olur. Can verirken azap çekmez. Hayır ve bereket bulur. Halk arasında kıymeti olur. Ahirette günahları affedilir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Mülk süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu yahut kendi üzerine okunduğunu görmesi, çok mala ve rızka sahip olmaya, yüce Allah in kudret ve azametini tefekküre işarettir.

Kirmanî'nin yaptığı yoruma göre rüyada Mülk suresini okumak işinizin akıbetinin güzel olacağına ve insanlara iyilik edeceğiniz anlamına gelir. Cafer-i Sâdık (r.a.)'ın Mülk Suresini dinleminin tabiri şöyle:

İbn-i Sîrîn de Mülk suresini okuyan kimseyi Cenabı-ı Hak kabir azabından ve kıyametin şiddetinden kurtarır, demiştir. Kirmanı de demiştir ki Mülk suresini okuyan ve dinleyen, rüya sahibinin akıbeti güzel olur, ruhu kabzedilirken acı ve azaptan kurtulur, hayır ve berekete erer.