X

Rüyada Lokman Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Lokman Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.08.2020 - 21:18

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Lokman suresini okumak; insanların ilim ve hikmetinizden faydalanacağın anlamına gelir. Cafer-i Sadık'a göre; Lokman suresini her kim rüyasında okur veya okuyanı dinlerse o kişinin sözlerinden halk büyük faydalar görür. Allah (C.C.) ona ilim ve fazilet sahibi olmasını nasip eyler. Uzun ömürlü olur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada lokman süresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, yüce Allah'ın o kimseye kitabi ve hikmeti öğretmesine ve onu halis itikatla rızıklandırmasına işarettir.

Kirmanî'nin yaptığı yoruma göre rüyada Lokman suresini dinlemek yahut okumak dindar biri olacağınıza demektir. Hem Mekke, hem de Medine'de nazil olan Lokman suresini rüyada görmek, hacca delâlet eder. Müellif: Lokman suresini dinlemek Abit (İbâdet eden, kulluk eden kimse), akil (aklını iyi kullanabilen, akıllı.) ve âlim biri olacağınıza delildir. Rüyada Lokman suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, Allah Teâlâ'nın ona kitabı ve hikmeti öğretmesine ve onu halis itikatla rızıklandırmasına delâlet eder. İbn-i Sîrîn demiştir ki rüyasında Lokman suresini okuyan kişi âlim, âbid ve hâkim olur.