X

Rüyada Kereste Görmek

Rüyada Kereste Görmek başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

14.08.2020 - 20:50

Rüyada kereste görmek çeşitli şekilde yorumlanır. İslami tabirlerde kereste içi dışına uymayan, fesatçı ve bozguncu kimse anlamındadır. Kişinin rüyasında biçilmiş kuru kereste görmesi, mal elde edeceği demektir. Kereste aynı zamanda, kadına, evin hanımına veya kadın hizmetçiye işarettir. Kereste rüyası, nifak ile tabir olunur. Denilmiştir ki Rüyada kereste görmek, dininde nifak olan, dışı içinden iyi görünen bir kimseye işarettir. Yaş kereste, çocuğa delâlet eder. Bazen de keresteci rüyası, mamur bir yeri görmeye alâmettir. Bazı kere de nifaka delâlet eder. Rüyada kereste görmek, evin erkeğine işaret eder. Ayrıca yuvaya veya yapı olarak da yorumlanır. Kimi zaman da, alınacak bir eve işaret sayılır. Kimi zaman ise, bol kazanç, zenginlik ve rahatlık olarak da tanımlanır. Bazen cahil, kaba, nezaket kurallarına uymayan görgüsüz bir kimseye işaret eder.

Bazen da, bereketli bir işe, sağlığa ya da uzun ömre çağrışım yapar. Rüyada görülen keresteci ise, iki kişinin arasını bozmaya çalışan üçüncü kişi olarak yorumlanır. Rüyada yüksek bir yere çıkmak için kullanılan kalın kereste (kalas) , zor bir işi başarmaya, ehil kimse için makama, memur için terfie işaret eder. Rüyada kereste taşıdığını görmek, ikiyüzlü bir kimsenin hizmetinde bulunmaya işarettir. Keresteci, münafıkların elebaşısına ve bozgunculukta başı çeken kimseye yorumlanır. Mesleği kerestecilik olan kimse için kereste, ticaretini yaptıkları mala, Gemi, at arabası vb. gibi şeylerde bulunan kimseler için kereste görmek, gemi yahut arabayı meydana getiren kereste aksamına delalet eder.

Rüyada kereste görmek, ev sahibi olunacağına yorumlanır. Kısmettir. Ama yeşil ağaç keserek kalas yapmak felaket olarak yorumlanır. Rüyada kereste, yapı ile yorumlanır. Rüyasında kereste alıp, bir yere götürdüğünü gören, bir ev satın alır veya yaptırır. Bazı yorumculara göre, kereste, bir evin temeli olarak da yorumlanır. Rüyasında keresteci görmek, evin erkeğine işarettir. Bir gemi yapımı yerinde yığılı keresteler görmek, aile reisinin büyük gaileleri olduğuna; kerestelerin bir inşaatta kullanıldığını görmek, ev halkının aileleri için çalıştıklarına, bir ambarda yığılı keresteleri görmek, bol rızk ve berekete delalet eder. Rüyada kereste yontmak, rızık ve menfaate, geçimi için çalışmaya işarettir.