X

Rüyada İlahi Söylemek, Dinlemek, Okumak Ne Anlama Gelir?

Rüyada İlahi Söylemek, Dinlemek, Okumak Ne Anlama Gelir? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

25.11.2019 - 19:59

Rüyada bir camide veya bir mevlit toplantısında ilahi söylemek, yakında bol nimete kavuşacağınıza ilahi dinlemek ise Allah-u Teâla (C.C.) Hazretlerinin dua kapısının size her zaman açık olduğuna işarettir.

Rüyada ilahilerin okuduğunu veya dinlediğini görmek, dünya ve ahiret için yararlı işler yapmaya, gam ve kederden kurtulmaya işarettir.

İlahi okuyanın, kimsenin yardımı olmadan bir işe gireceğine rivayet edilir.

İlahi söylediğini gören kişi için bu rüya, doğruyu söylemeye, çokça salih amel işlemeye, derece ve mertebelerin yükselmesine alamettir.

Rüyada ilahi okumak, dinlemek, söylemek yahut duymak şeref ve itibar kazanmaya, sevinç ve yardıma, Allah'ın emir ve yasaklarına karşı duyarlı olmaya, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemek demektir.

Bu rüya, ilahi söyleyen kimsenin akıllı ve zeki biri olduğuna delildir.

Kişinin rüyasında ilahi okuduğunu ve cemaatin kendisini dinlediğini görmek, önemli bir göreve gelmeye veya halk içinde itibar sahibi olunacağı anlamına gelir.

Rüyada ilahi okumak, başladığı işi salimen bitirmeye, yapılan duanın kabul olunmasına, ilahi duymak ise arzusuna kavuşmaya ve akıbetinin iyi olunacağına işaret etmektedir.

İlahi duymak, dini bütün biri olmaya, Kur'an'ı bilmeyen biri için bunu öğrenmeye, lüzumsuz şeylerden yüz çevirmeye işarettir.

İlahi okuduğunu gören kimse, ehilse yönetici olur veya ilim öğrenir, değilse ihtiyaçları karşılanır, sefalı bir duruma gelir.