X

Rüyada Haşr Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek, Neye Yorumlanır?

Rüyada Haşr Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek, Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

27.11.2020 - 19:53

İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Haşr suresini okumak; düşmana galip geleceğiniz anlamına gelir. İbn-i Şirin'in yorumuna göre; Haşr suresini rüyasında okuyan veya dinleyen kimse, ilim adamları ile daima birlikte olur. Kötü insanların saldırısına uğrar, onlardan eziyet görür. Yolculuk eder. Rüyasında Haşr suresini okuduğunu gören düşmanlarına üstün gelir. Cenabı Hak (C.C) bu rüya sahibini sevaba eriştirir ve ahiretini hayırlı kılar.

Rüyada Haşr Suresini okumak, okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, kıyamet gününde takva ve vera (haramdan kaçan) sahibi kimselerle haşrolmaya ve ilâhî rahmete ermeye delâlet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Haşr süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek; rüya sahibinin kıyamet gününde takva sahibi kimselerle haşrolmasına (toplanmasına) işarettir.

Rüyada haşr suresini son üç ayetini okumak ,Allah'ın isimlerini içerdiği için Kur'an'da ayrı bir öneme sahip olduğu hadislerle nakledilmiştir. Bu yüzden son üç ayetini okuyan kişi güç, kuvvet ve söz sahibi olur. Rüyada Haşr suresini okuduğunu görmek; üzüntü, keder ve meşakkatten kurtulmaya, genişlik ve bolluğa ermeye ve yolculuğa delâlet eder.

Cafer-i Sadık hazretleri demişlerdir ki rüyasında Haşr suresini dinleyen kimse düşmanına galip gelir ve onu kahreder. İbn-i Şirin: Rüyada Haşr suresini dinlemek kurtuluş ehli muhlis kimselerle haşredileceğinize alamettir. Kirmanî: Salih kişilere ve âlimlere karşı muhabbet besleyeceğinize işarettir.