X

Rüyada Hucurat Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Hucurat Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

10.09.2020 - 21:38

İmam Cafer Sadık (a.s) göre rüyada Hucurat suresini okumak; insanlarla dost olup kaynaşacağınız anlamına gelir. İbn-i Şirin tabiri ise insanları lakaplarıyla çağıracağınıza, dedikodu etmeyeceğinize delildir. Kirmanî: rüyada hucurat suresi okumak insanlara eziyet etmeyen ve incitmeyen biri olacağınıza işarettir. İbn-i Sîrîn (rh.a.) demişlerdir ki Bu mübarek sûreyi Rüyada okuyan veya okunduğunu işiten kimse, insanlar arasında muhterem ve muazzez olur ve onların sevgisini kazanır.

Rüyada Hucurat suresini okumak veya ondan bir parçayı okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, Allah'ın hükmüne tabi olmaya, kardeşlerini ziyarete, insanların arasını iyilikle bulmaya ve çok sevap islemeye işarettir. Bir kimsenin rüyada Sûre-i Hucurat'ın tamamını veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi Allahu Teâlâ'nın hükmüne tâbi olmaya, kardeşlerini ziyarete, insanların arasını iyilikle bulmaya ve çok çok sevaba delâlet eder. Cafer-i Sâdık hazretlerinin Rüyada Hucurat Suresi Dinlemek tâbiri de şöyle

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Hucurat suresini okumak veya ondan bir parçayı okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, Allah'ın hükmüne tabi olmaya, kardeşlerini ziyarete, insanların arasını iyilikle bulmaya ve çok sevap işlemeye işarettir. Hucurat suresini rüyasında okuyan veya dinleyen kimseye, halk arasında saygı gösterilir. Kendisine daima itaat edilip her sözü dinlenir. Allah'ın (C.C.) emirlerine boyun eğerek halkın sevgisini kazandığı için herkesten saygı görür. Kimsenin kötülüğünü ve zarar görmesini istemez. Tanıdık, tanımadık bütün insanlara yardımı ve hayrı dokunur.