X

Rüyada Deveye Binmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Deveye Binmek Ne Anlama Gelir? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.06.2019 - 23:58

Rüyada deveye binmek yolculuğa, sefere, başka bir şehre seyahate yorumlanır. Rüyada deveye bindiğini görmek yabancı hakim, sel, fitne, emir, mümin kişi, bayındırlık, mal, nimet, kadın ve haca gitmeyi ifade eder. Bazen de devenin üstüne çıkıp seyahat etmek üzüntü ve endişeye yorulur. Mest, sinirli ve öfkeli bir deveye binmek; büyük bir şahsı alt edeceğiniz şeklinde tabir olunur. Devenin küçüğüne binmek üzüntüye işarettir.

İslami rüya tabirlerinde İbn-i Sîrîn (rh.a.) der ki:. "Rüyada devesine binip süratle yürüdüğünü gören, sefere çıkar." Kocası olmayan bir kadının rüyasında deveye bindiğini görmesi, yakında kocaya gideceğine işarettir. Rüyasında devesine binmiş olduğu halde yolunu kaybedip hiç bilmediği yollara gittiğini gören delalete ve hayrete düşer.

Ebu Saidü'l-Vaaz der ki: "Rüyada deveye binmek yahut bindiğini görmek, hacca gitmeye; deveden inmek, sefer esnasında hasta olup yola devam edememeye alamet eder. Deveden düştüğünü görmek, tehlike ve hatalara düşmeye delâlet eder."

Yine kişinin rüyasında develere bindiğini görmesi, büyük bir şerefe nailiyete işarettir. Kendi üzerine bir devenin bindiğini görmek ise, üzüntü, keder ve sıkıntıya delâlet eder.