X

Roche, deprem bölgesine destek olmaya devam ediyor

200 öğrenciye 8 yıl boyunca eğitim desteği ile birlikte akademik, psikolojik, ayni ve sosyal destek sağlanacak

21.04.2024 - 15:16

İSTANBUL - Roche Türkiye, Kahramanmaraş depreminin 1. yıldönümü sebebiyle bölgede sağlık hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Adıyaman'da ağır hasarlı bir Aile Sağlığı Merkezi'nin yeniden inşa edilmesi ve Kızılay işbirliği ile depremden etkilenen iki ilde kurulacak konteynerlerde sağlık hizmetleri sunulması için proje başlatıldı.

Roche, depremden etkilenen iki ilde Kızılay işbirliğiyle sağlık hizmetlerinin sunulabileceği 6 adet donanımlı sağlık konteyneri kuruyor. Poliklinik hizmeti verebilecek donanıma sahip bu konteynerlerde, eczane, radyolojik görüntüleme ve laboratuvar faaliyetleri yer alıyor.

Depremden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da, İnönü Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle klinik araştırma gereksinimi olan hastaların tedavilerinin kesintisiz bir şekilde devam edebilmesi için hastane bünyesinde prefabrik klinik araştırmalar ünitesi kurmak üzere çalışmalar devam ediyor.

- Deprem Geleceğimizi Yıkmasın

Roche sağlık alanında sunduğu katkılara ek olarak Türk Eğitim Derneği (TED) burs programıyla depremzede öğrencilerin eğitimine destek oluyor.

TED tarafından başlatılan ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen "Deprem Geleceğimizi Yıkmasın" burs programıyla, depremde ebeveynlerini kaybetmiş okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul düzeyindeki çocukların eğitimlerine devam etmesi amaçlanıyor. Bu burs programı ile 200 öğrenciye 8 yıl boyunca eğitim desteği ile birlikte akademik, psikolojik, ayni ve sosyal destek sağlanacak.