X

Param, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçları açıkladı

Param Kurucusu ve CEO'su Emin Can Yılmaz:
- "İlk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre ParamKart ile yapılan işlem hacimleri 2 kat, ParamPOS ile yapılan işlem hacimleri ise 4 kat arttı"

30.04.2024 - 11:32

İSTANBUL - Param, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu dönemde ParamKart'ın işlem hacmi 6,5 milyar lira, ParamPOS'un işlem hacmi ise 78,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

ParamKart ile gerçekleşen işlemlerin hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93, ParamPOS'us işlem hacmi ise yüzde 320 arttı.

Nakit iade avantajıyla harcadıkça kazandıran ParamKart ile yapılan işlem adedinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8, işlem hacminde ise yüzde 93 büyüme sağlandı.

ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörlerin sıralaması, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarına da ışık tuttu. Verilere göre, 2024'ün ilk çeyreğinde ParamKartlılar en çok market alanında harcama yaptı. Market alışverişlerini akaryakıt ve giyim takip etti.

ParamKart ile en fazla işlem adedi gerçekleşen sektörler de açıklandı. 2024'ün ilk çeyreğinde adet bazında işlem yapılan sektörlerse işlem hacmi harcamalarıyla benzerlik göstererek, market, akaryakıt, yemek ve giyim şeklinde sıralandı.

ParamKart ile 2024'ün ilk çeyreğinde yapılan harcamaların büyük çoğunluğu İstanbul'da gerçekleşti. Harcama oranlarında İstanbul'u Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli izledi.

- ParamPOS işlem hacmi ilk çeyrekte 78 milyon lira oldu

Düşük komisyon oranıyla dünyanın her yerinden ödeme alma ve ertesi gün tahsilat imkanı sunan ParamPOS'un 2024'ün ilk üç ayındaki işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 320 artarak 78 milyar lirayı aştı.

Türkiye'nin lider POS çözümü ile yapılan işlem adedi ise yaklaşık yüzde 96 artış göstererek 78 milyon liraya yaklaştı. ParamPOS aracılığıyla 2024'ün ilk çeyreğinde yapılan işlemlerin yüzde 29'u taksitli, yüzde 71'i tek çekim olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Param Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Emin Can Yılmaz, 2023'te gerek ParamPOS işlem hacmiyle gerekse ParamKart kullanıcı sayımızla ve işlem adediyle rekor kırarak sektördeki öncü konumlarını pekiştirdiklerini belirtti.

Bu yılın ilk çeyreğinde de yeni rekorlara ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını kaydeden Yılmaz, elde ettiklerini başarının kullanıcılarıyla aralarındaki sağlam güven bağının ve Param ailesindeki her bir çalışanın gösterdiği üstün özverinin bir yansıması olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "İlk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre ParamKart ile yapılan işlem hacimleri 2 kat, ParamPOS ile yapılan işlem hacimleri ise 4 kat arttı. Bu ivmeyi koruyarak, gelecek çeyreklerde de hem işletme odaklı hizmetlerimizle hem de son kullanıcıya yönelik çözümlerimizle sektördeki liderliğimizi pekiştirmeye ve daha da ileri taşımaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.