X

Muş'ta öğrenciler tarihi mekânları gezdi

21.04.2024 - 15:14

Muş milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan "Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum" projesi ile öğrenciler, geçmişlerine ve kültürlerine yönelik keşifler yaparak, tarihle buluşuyor.

MUŞ - Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinesinde yürütülen "Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum'' Projesiyle merkez ve merkeze bağlı köylerde bulunan ortaokul öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde kentte bulunan tarihi mekânları gezdirilerek, dini ve kültürel değerlerle tanıştırılıyor.

Muş'ta yürütülen önemli kültürel projelerle ilgili olarak konuşan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, "Muş'ta, kültürel mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli adımlar atıyoruz. 'Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum' projeleriyle öğrencilerimizi tarih ve kültürle buluşturuyor, bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu projelerin, gençlerimizin kültürel ve tarihi değerlere olan ilgisini artırarak, köklerine sahip çıkma bilincini güçlendireceğine inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, tarihleriyle ve değerleriyle barışık bir şekilde ilerlemelerini sağlamak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.