X

Muş'ta kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru halılar ekonomiye kazandırılacak

21.04.2024 - 15:16

MUŞ - Muş'ta kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru halılar ilgi görüyor.

Orman İşletme Müdürlüğünce "Birleşmiş Milletler Tarımsal Kalkınma Fonunun Murat Nehri Havzası Projesi" kapsamında Yelalan köyünde halı dokuma kursu açıldı.

Kursa katılan 12 kursiyerin yaptığı yöreye has kilimler, ekonomiye kazandırılacak.

Kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta 35 milyon lira bütçeyle orman köylülerine çeşitli alanlarda proje hazırlayarak destek olduklarını söyledi.

Halı dokuma kursundaki çalışmalara değinen Çetiner, "50 minyatür tezgah, 10 halı tezgahı, 20 halı kirkiti, 200 kilogram yün ip, 69 kilogram 12 katlı çözgü ipi, 70 kilogram 10 katlı atkı ipi ve 15 makas olmak üzere toplam 73 bin lira tutarında malzeme alımı yaparak destekte bulunduk. Proje Muş, Bingöl ve Elazığ illerini kapsıyor. Amacımız tabi kaynakları iyileştirmek ve insanların hayat standardını ve refah düzeyini artırmak. Devlet olarak insanlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz."

Kursiyerlerden Nesrin Yaşli de "Aldığım eğitimle ileride kendi kursumu açmayı düşünüyorum. Bu işi çok seviyorum. Buradan sağladığımız ekonomik gelirle ailemize yük olmamaya çalışıyoruz." dedi.