X

Kutes uluslararası döküm fuarı CastForge'da ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak

Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil:
- "CastForge Fuarı hem döküm sektöründeki en yeni teknolojileri ve trendleri takip etmemizi hem de sektör, ürün ve hizmet yelpazemizi dünya pazarıyla tanıştırmak için önemli bir fırsat sunuyor"

24.05.2024 - 10:18

İSTANBUL - Kutes, uluslararası döküm fuarı CastForge'da ürünlerini sergileyecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 4-6 Haziran'da gerçekleşecek döküm ve dövme endüstrisi için büyük önem arz eden uluslararası CastForge fuarı, Messe Stuttgart'ta dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak.

Kutes, iki gün boyunca 5'nci Hall Booth 5A71 numaralı stantta sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, küresel standartta üretilen katma değerli ürünlerini sergileyecek.

Operasyonel Mükemmellik Programı çatısı altında TPM, Operasyonel Sürdürülebilirlik, İnovasyon, Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm faaliyetlerine ağırlık veren şirket, kalite güvence ve otonom bakım takip modüllerini devreye aldı. Aynı zamanda döküm sektörü için ilk sanal fuar alanını oluşturarak bu ortamı ziyaretçilerle paylaştı.

2023'te üretimde sürekliliğin gerekliliği olarak, kalıplama hattında maça koyma robotu, insansız metal transfer sistemi, magnezyum tel tretmanı ve dökümhane proses merkezini devreye aldı.

Tüm verileri adım adım dijital ortamda tek bir merkezde takip edilebilir hale getirmeyi hedefleyen şirket, ERP programının yeni versiyonuna geçerek, IoT ile veri çeşitliliğini çoğalttı. Bulut teknolojilerine geçiş için gerekli altyapı yatırımlarını tamamlayan Kutes, tüm bunların yanında Big Data'yı oluşturmak ve AI teknolojisi ile daha hassas verimlilik çalışmaları yapmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kutes, sektöründe GRI doğrulamalı ilk gönüllü sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Aynı zamanda sektörde TÜRKAK akreditasyonlu ISO 14064 karbon ayak izi hesaplama sistemini kalite güvence sistemine entegre eden ilk dökümhane oldu.

- 2033'e kadar karbon nötr olma

Bu sayede sınırda karbon düzenlemesine hazır hale gelen şirket ayrıca kalite güvence sistemine ISO 50001 enerji verimliliği sistemini de dahil etti. Kutes, hayata geçirdiği sürdürülebilirlik yatırımlarıyla 2033'e kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, döküm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan CastForge'da Türkiye'yi temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kutmangil, "CastForge Fuarı hem döküm sektöründeki en yeni teknolojileri ve trendleri takip etmemizi hem de sektör, ürün ve hizmet yelpazemizi dünya pazarıyla tanıştırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Döküm sektörü için stratejik bir buluşma noktası haline gelen CastForge fuarında Kutes olarak sektörümüzdeki küresel oyuncuları ve fuar ziyaretçilerini standımızda ağırlayacağız. Aynı zamanda 3 kıtada 12 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatımızı fuarda yeni iş birliklerine imza atarak artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.