X

Kaspersky, ASAP'ı kurum içi sunmaya başladı

Kaspersky Security Awarness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova:
- "Kaspersky Automated Security Awareness Platform'a yapılan güncellemeler sayesinde, şirket içi sürümde artık bulut sürümüyle aynı işlevselliğe sahipler ve kullanıcılara internet bağlantısı olmadan da eğitim materyallerine erişim sunma avantajı bulabiliyorlar"

21.05.2024 - 12:04

İSTANBUL - Kaspersky, ödüllü Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu'nun (Kaspersky Automated Security Awareness Platform-ASAP) şirket içinde çalışabilen modelini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky, ASAP çözümünü şirket içi model olarak da sunuyor. İnternet kullanmadan çalışma olanağına sahip ASAP, şirketlere verileri ve altyapıları üzerinde tam kontrol sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Security Awareness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, dijital okuryazarlık seviyelerinin iyileştirilmesinin her kurum için gerekli olduğunu belirterek, Kaspersky olarak güvenlik konusunda hassas şirketlerde çalışanların dijital okuryazarlık öğrenme araçlarına eşebilmelerini sağladıklarını kaydetti.

Shumaylova, "Kaspersky Automated Security Awareness Platform'a yapılan güncellemeler sayesinde, şirket içi sürümde artık bulut sürümüyle aynı işlevselliğe sahipler ve kullanıcılara internet bağlantısı olmadan da eğitim materyallerine erişim sunma avantajı bulabiliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

ASAP, doğrudan müşterinin altyapısına kurulabiliyor, müşteri kendi sunucularını kullanıyor ve böylece geliştirici dahil dışarıdan hiç kimse bu çözüme erişemiyor.

Ayrıca uzaktan çalışma için endüstriyel siber güvenlik ve bilgi güvenliği de dahil olmak üzere tüm önemli siber güvenlik konularını kapsayan ASAP çözümüyle Avrupa'daki NIS2 Direktifi gibi düzenleyici yükümlülüklere tabi olan şirketler, üst yönetim de dahil olmak üzere tüm çalışanlarını düzenli olarak siber güvenlik eğitiminden geçirerek yükümlülüklerine daha kolay uyum sağlayabiliyor.

Şirketlerdeki personelin siber güvenlik becerilerini geliştirmesine yardımcı olan ASAP, 75'ten fazla ülkede 2 milyondan fazla çalışanın siber güvenlik becerilerini geliştiren kuruluşlar tarafından kullanılıyor.

Kaspersky'nin müşterileri arasında yaptığı bir ankete göre, ASAP eğitimini tamamlayan kişilerin yüzde 85'inden fazlası kullanıcı davranışlarının daha dikkatli ve temkinli hale geldiğini belirtiyor.