X

Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil: "Türkiye'nin Libya'ya ihracat hacmi 15 milyar dolara çıkabilir"

22.05.2024 - 16:12

İSTANBUL - Türkiye ve Libya arasındaki ilişkiler, son dönemde yapılan önemli diplomatik ve ekonomik girişimlerle yeni bir boyut kazanırken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolara kadar çıkabileceği değerlendiriliyor.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, Türkiye için Libya'nın Afrika'daki ikinci büyük ihracat pazarı olduğunu ve ülkenin hinterlandının Türk iş insanları için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Karanfil, 2000'li yılların başında 96 milyon dolar olan Türkiye'nin Libya'ya ihracatının 2011'de 1 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Doğru adımlar atılması halinde, Libya'ya yapılan ihracatın 10 milyar dolar seviyelerine ulaşabileceğinin altını çizen Karanfil, toplam ticaret hacminin ise 15 milyar dolar seviyelerine çıkabileceğini ifade etti.

Karanfil, Libya'nın Türkiye'nin "Afrika'ya açılan kapısı" olduğuna işaret ederek ülkenin sadece müteahhitlik alanında değil, pek çok alanda iş Türk insanlarına önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.