X

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları Van'da kınandı

22.05.2021 - 07:30

VAN - Van'da İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları kınandı.

Hz Ömer Camii'nde cuma namazı sonrası pankart ve döviz taşıyan grup, slogan atarak İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Köklü Değişim Dergisi Van Temsilcisi Okan Öztürkçü, burada yaptığı açıklamada, gasp, işgalci ve siyonist Yahudi varlığının Ramazan ayının ilk günlerinde Mescid-i Aksa'da başlattığı saldırı ve katliamlarının dozunu her geçen gün artırarak devam ettirdiğini söyledi.

Her yıl yaptıkları gibi bu yıl da Ramazan ayında Müslümanların ibadetlerine engel olmak için alçakça girişimlerde bulunduklarını belirten Öztürkçü, şunları kaydetti:

"Gasp ve işgalci Yahudi varlığı saldırı ve katliamlarını sürdürürken tüm dünya Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunmak için her şeylerini feda eden Filistin halkının dillere destan olan direnişine tanıklık etti. Onlar ki, en gelişmiş silahlarla kendilerine saldıran işgalci Yahudilere karşı, ellerindeki sapanlarla, taş ve sopalarla savunmaya ve direnişe geçtiler. Bu öyle bir direniş oldu ki, Yahudi askerleri ve işgalci Yahudiler ne yapacaklarını ve nereye kaçacaklarını şaşırdılar. Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur, şerefimizdir. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir."Kaynak:AA