X

Erzincan'daki Kemah Tanasur Vadisi turizme kazandırılacak

21.03.2021 - 11:43

Erzurum - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın "Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı" kapsamında desteklenen ve Kemah Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek "Erzincan'ın Ayazması - Tanasur Vadisi Rekreasyon Projesi"nin protokolü imzalandı.

KUDAKA'dan yapılan açıklamaya göre, Kemah Kaymakamlığında gerçekleşen imza törenin ardından Kaymakam İsmail Demir ile KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven vadide incelemelerde bulundu.

Demir ve Güven, bölgede kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik yürütülecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Erzincan'ın Kemah ilçesindeki Tanasur Vadisi'nde uygulanacak projeyle, altyapı ve üstyapının rehabilite edilerek turistik ziyaretlere uygun hale getirilmesi ve bölge turizmine kazandırılması amaçlanıyor.

Ayazma'nın oksijen seviyesi yüksek ortamında sağlık turizmi için bölgeye gelecek turistlere alternatif bir destinasyon sunulması, tarihi değirmenin restore edilmesi, dere geçişleri için doğaya uygun ahşap köprüler kurulması planlanıyor.

Proje ile 950 metre uzunluğundaki yürüyüş parkuru ve piknik alanlarının düzenlenmesiyle bölgenin sosyal kalkınmasına da hizmet edecek bir alan oluşturulması hedefleniyor.Kaynak:AA