X

AK Partili Tüfenkci, zirai don nedeniyle zarar gören çiftçilerle bir araya geldi

23.05.2021 - 15:58

Malatya - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Hekimhan'da meydana gelen zirai don nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçileri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Tüfenkci, yazılı açıklamasında, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

Malatya'yı 6. bölge teşviklerinden yararlandırarak istihdamın ve yatırımın önünü açtıklarını aktaran Tüfenkci, yeni kurulan ve kurulacak olan fabrikalarla Malatya'nın istihdam merkezi olacağına inandığını ifade etti.

Tüfenkci, salgının yanı sıra doğal afetlerde de vatandaşların yanında olduklarını ve destek verdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Malatya'da yaşanan deprem hepimizin hafızlarında. Depremin ardından yaraların büyük bir bölümünü sardık. Şehir merkezilerindeki TOKİ konutları bitti, bir kısmını teslim ettik. Geçmişte Malatya'da büyük bir don felaketi yaşandığında hiçbir bölgemizde kayısı adına bir şey kalmadığında Cumhurbaşkanımız yine Malatyalıların yanındaydı. Hükümetimiz 90 milyon TL'nin üzerinde bir parayı Malatya'ya gönderdi. Daha sonra yine kısmi zararlardan dolayı 30 milyon TL gönderildi. Geçtiğimiz yıl da manolya hastalığından dolayı 10 milyon TL yine Malatya'ya gönderildi. Bu yıl da bir don felaketi yaşandı maalesef. Tabi meydana gelen afetin ardından hasar tespitleri için muhtarlarımızla Tarım İl Müdürlüğüne talepte bulunmuştuk. Onlar gelip tespitlerini yaptıktan sonra hasarın boyutu ortaya çıkacak. Daha sonra da ne kadar vatandaşımızın zararını giderebiliriz onu da Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize arz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bekasına yönelik yapılan saldırıları ve oynanan oyunları milletin bozacağına inandıklarını aktaran Tüfenkci, "AK Parti kurulduğundan bu yana milletle beraber yol yürüdü, yürümeye de devam edecek. Biz kimseyi ayrıştırmadan Türkiye'yi kucaklayarak hizmet üretmeye çalıştık. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Türkiye'nin neresine gitsek AK partinin hizmetleri ile karşılaşmış oluyoruz. İnşallah 1,5 yıldır ülkemizi kasıp kavuran bu salgından sonra Türkiye yeniden hızlı bir büyüme gerçekleştirecek ve insanlarımız bu sıkıntılı süreci atlatarak refaha ve sağlıklı günlere kavuşmuş olacak." ifadesini kullandı.Kaynak:AA