X

AİÇÜ’de Hücre Kültürü ve Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı Açıldı

23.05.2024 - 10:06

Ağrı-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Hücre Kültürü ve Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı, düzenlenen törenle açıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (MERLAB) bünyesinde CCN Holding'in katkılarıyla kurulan Hücre Kültürü ve Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı, düzenlenen törenle açıldı.

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Sayır, MERLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Akın Akıncıoğlu, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen ile akademik ve idari personel katıldı.

Yapılan yazılı açıklamada; Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bilim insanları olarak üzerlerine düşen görevlerden birinin, üniversitedeki imkanları en iyi şekilde kullanarak daha fazla çalışmak ve bilimsel çalışmalara daha fazla katkı sağlamak olduğunu, bu kapsamda kurulduğu 2009'dan bugüne kadar üretime, bilimsel faaliyetlere ve gençlerin eğitimine önemli katkı sağlayan MERLAB'ın bilimsel ve teknolojik altyapı açısından dünyadaki birçok gelişmiş laboratuvarla aynı standartlara sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından 2014 yılından itibaren TS EN ISO/IEC 17025 kapsamında akredite edilen Laboratuvarın, petrol ve katı yakıt analizlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bölgenin tek akredite laboratuvarı olarak hizmet sunduğunu, bunun yanı sıra kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda da analiz hizmeti sağlamayı kendine görev edindiğini belirtti. Prof. Dr. Karabulut, "Hücre Kültürü ve Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı'nın açılmasında emeği bulunan tüm personele, Üniversitemizin gelişmesinde önemli katkıları bulunan eğitim gönüllüsü hayırsever iş insanı İbrahim Çeçen beyefendinin şahsında IC Holding, CCN Holding ve IC Vakfı personeline teşekkür ediyorum' dedi. IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı olarak AİÇÜ'deki faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini belirterek, "Bilimin ışığında gençlerimizin yetişmesini sağlayan, kıymetli akademisyenlerimizin çalışmalarını daha ileriye taşıyacak laboratuvarımızın olması bizim için de çok önemli. Şahsım ve ailem adına, Hücre Kültürü ve Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarının kurulmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreni sonrası, Prof. Dr. Karabulut, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen ve beraberindekiler, hatıra fidanı dikim etkinliğine katıldı