X

Ahlat'ta şehidin adının yaşatılacağı cami ve Kur'an kursu inşaatı devam ediyor

07.07.2022 - 14:55

Bitlis: Van'ın Çaldıran ilçesinde 2019'da şehit olan Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk'ün vasiyeti üzerine 2 yıl önce temeli atılan cami ve yatılı Kur'an kursu inşaatı devam ediyor.

Şehidin babası Kerem Öztürk, gazetecilere, külliyenin çevre düzenlemesi ve yatılı hafızlık Kur'an kursu inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Şehidin vasiyeti olan cami ve külliyenin yapımına devam ettiklerini anlatan Öztürk, "Camimiz büyük oranda tamamlandı, 80 öğrenci kapasiteli Kur'an kursu binasının tamamlanması için tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz." dedi.

İmam Şerafettin Tanyeri ise şehidin vasiyeti üzerine başladıkları külliyeyi tamamlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Caminin bitme aşamasına geldiğini, Kur'an kursu inşaatının devam ettiğini dile getiren Tanyeri, "Külliyemizin çevre düzenlemesi, ihata duvarı ve diğer işlerin tamamlanması için yardıma ihtiyacımız var. Bütün hayırseverlerden şehidimizin külliyesine ve vasiyetine sahip çıkmasını istiyoruz. Bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.(AA)