Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, teknik personel ve üreticiler katıldı. Törende, toplam 103 dekar alanda kullanılmak üzere 10 üreticiye 620 litre hümik asit dağıtıldı.
Projeyle, kömür sahalarından elde edilen leonarditten üretilen hümik asidin tarımsal üretimde kullanımının artırılması hedefleniyor. Kimyasal gübre kullanımının azaltılması, topraktaki organik madde miktarının artırılması ve ekosistem dengesinin korunması projenin temel amaçları arasında yer alıyor.
Uygulama yapılacak arazilerden alınan toprak numuneleri analiz için laboratuvara gönderilirken, hasat döneminde alınacak sonuçların raporlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulacağı bildirildi.